Wat kun je hier doen?

Je kunt gewoon het huisje huren maar ook gebruik maken van onze ontbijt- lunch en avondmaaltijdservice. Niks moet, veel kan! Op deze pagina staan onze ‘standaard’ arrangementen. Ook verzorgen we arrangementen op maat. Neem voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden even contact op. Wij krijgen veel gasten die gewoon komen bijtanken, lekker luieren en lezen of schilderen. Ook komen hier veel mensen voor de speciale schrijversretraite. Weer anderen gaan naar de Achterhoek voor een sportief, creatief, cultureel of culinair uitstapje. Of ze logeren in het huisje achter in de tuin omdat ze familie of vrienden bezoeken en tegelijkertijd een beetje privé willen hebben. We hebben gasten die hier korte tijd in de buurt werken, die een lang weekend beeldhouwen in Baak, noem maar op! In deze omgeving kun je altijd ontspannen en hoef je je nooit te vervelen..

Hieronder vind je onze eigen activiteiten. We bieden:

Bed

Het huisje achter in de tuin om te logeren en uit te rusten, helemaal selfsupporting. Vanzelfsprekend zijn de bedden opgemaakt en zijn er voldoende handdoeken aanwezig. Thee en koffie zijn ook standaard inbegrepen.

Bed & Breakfast plus…

Het huisje achter in de tuin om te logeren, plus naar wens ontbijt en/of lunch(pakket) en/of een gezonde en lekkere avondmaaltijd. Naar wens vegetarisch of met biologisch vlees uit de regio. Ook hebben we leuke tips om uit (eten) te gaan.

Bed & Beeldhouwen

Bed en Beeldhouwen

Om de hoek runt Anna van der Vliet het bekende Beeldhouwatelier Baak. Zij is eveneens de drijvende kracht achter ‘Beelden in Baak’. Met een eigen galerie, een beeldentuin en wisselende exposities. En met een inspirerende tuin en werkplaats om zelf te beeldhouwen. Anna organiseert vele workshops beeldhouwen in steen. In drie of vier dagen kun je een eenvoudig beeld maken - dan komen alle facetten van het maken van een stenen beeld aan de orde. Ervaring is meegenomen, maar (zeker) niet noodzakelijk.

Nieuw beeldhouw arrangement

Wil je in één dag een klein beeld maken? Dat kan op donderdag, vrijdag en zaterdag! Het ziet er als volgt uit:

  • 09.30 uur ontvangst met koffie
  • 10.00 uur start workshop
  • 12.30 uur lunch bij het Wapen van Baak
  • 13.30 uur vervolg workshop
  • 17.00 uur afsluiting
  • inclusief: vooraf aan of na afloop van de workshop een overnachting in het Huisje achter in de Tuin met onder meer een uitgebreid verwenontbijt.

Totaal: € 125,-
Zie ook: beeldhouwatelier Baak

Business

Je kunt het huisje ook huren voor individuele coaching, trainingen, workshops of cursussen. Afhankelijk van wat je wilt doen, kun je er met enkele mensen prima aan de slag. Voorbeelden van activiteiten die in het huisje plaatsvinden:

Bed & Buiten

Het huisje achter in de tuin om te logeren, plus:

Op stap met de tuinman – met je vingers woelen in de aarde

Loop eens mee met Harry! Hij is een ouderwetse tuinman en moderne levensgenieter. Dé manier om zelf te aarden! Harry’s motto: wees in alle seizoenen de beste maat van mens, dier en tuin. Dus woel met je handen door de aarde, maak contact met het buitenleven en ontdek wat dat voor je doet. Door buiten te werken schenk je aandacht aan je lichaam en gun je je geest even rust. Daardoor ontstaat vaak inzicht over hoe je iets op een andere manier kunt aanpakken. Zeer geschikt als je voor een belangrijke keuze staat, letterlijk weer op gang wilt komen, of je eigen ritme en tempo wilt (her)ontdekken.

Bed & Body

Het huisje achter in de tuin om te logeren, plus:

Rebalancing / ontspanningsmassage

Aanraken en aangeraakt worden brengt je in contact met jezelf. Xandra is gediplomeerd Rebalancer en therapeut Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie). Xandra maakt bij Rebalancing o.a. gebruik van spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning, zelfonderzoek en ademtechnieken. De uitnodiging is om je bewust te worden van wat je lichaam al weet, om in ontspanning te voelen waar je bent – hier en nu. Zonder enig oordeel kun je onderzoeken hoe het met je is. De oorzaak van stress en pijn kan worden (aan)geraakt en ontspannen en oplossen. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt ook kiezen voor een ademsessie of voor actieve  meditatie.

Bed & Bewustzijnswerk

Een minicursus Avatar (1 dagdeel)
Resurfacing cursus Avatar (2 dagen)Avatar® is een krachtig en puur zelfontwikkelingsprogramma. De cursus bestaat uit een serie ervaringsgerichte oefeningen die je in staat stellen jezelf te herontdekken en je bewustzijn af te stemmen op datgene wat je wilt bereiken. Je zult je eigen unieke inzichten en realisaties ervaren. Jij bent het die meer over jezelf te weten komt.

Schrijvers retraite (1 week)

Unieke schrijfretraite met auteurscoaching door Yoeke Nagel plus een lange ontspanningsmassage van Xandra

Een week lang niets anders hoeven doen dan schrijven. In alle rust, in een mooie omgeving, zonder verplichtingen… Voor veel auteurs is een schrijfretraite dé ideale manier om verder te werken aan dat manuscript – of om er eindelijk een stevige start mee te maken. Nu met luxe auteursverzoring door Yoeke Nagel en Xandra Veltman.

Stel je voor: een volle week ( 7 nachten) in het huisje achter in de tuin. Bij mooi weer kun je in de tuin zitten schrijven en laten inspireren door het gekwinkeleer van de talloze vogels. Je kunt de fiets lenen als je even een frisse neus wilt halen bij de IJssel of in het bos. Maar wat deze schrijfretraite echt bijzonder maakt is de luxe auteursverzorging van Yoeke Nagel, (boeken)schrijfster en (eind)redacteur'.  Ze komt voor twee uur auteurscoaching naar het huisje achter in de tuin. Samen bespreken jullie de voortgang van je schrijfwerk en de blokkades die je tegenkomt rond structuur, opbouw, schrijfplezier en deadline. Van Xandra krijg je een diep doorwerkende heerlijke ontspanningsmassage van anderhalf uur. Die ontspanning helpt om de woordenstroom weer vrij te laten vloeien en het bevordert het schrijfgenot.
Deze schrijfretraite kost slechts € 495,- all in. Als je al een auteurstraject bij Yoeke hebt krijg je € 80,- korting. Desgewenst kun je dit auteursarrangement uitbreiden met een heerlijk ontbijt en/of een avondmaaltijd.
Meer info en aanmelden via info@hethuisjeachterindetuin.nl / 0575442885. Massage info:  Xandra’s site : schrijf info Yoeke’s site.