Achterhoeks verwen-ontbijt

Voor wie wil, maken we ’s ochtends een heerlijk Achterhoeks verwen-ontbijt klaar. Bij mooi weer buiten, of op het terrasje van het huisje achter in de tuin. Bij slecht weer binnen bij ons of lekker in het huisje. Wij komen het serveren!

Recept appel-/pruimencake

Veel mensen vragen naar het recept van onze appel-/pruimencake. Heel simpel!
Het kan met alleen pruimen, peren of appel (zie foto) of beiden. Hieronder een combinatiecake pruim-appel:
Neem een ronde taartvorm en boter die in. Leg een mooie bodem van schijven appel, bestrooid met een mengsel van suiker, kaneel en een piepklein beetje zwarte peper. Beleg de hele bodem met halve pruimen, of vul alleen de plekjes die nog open zijn rond de appelschijven.
(Wij vriezen elk jaar een deel van onze pruimenoogst in. Ik laat de pruimen eerst ontdooien en vang het sap op. Eigenlijk is dat nog beter dan verse pruimen, omdat er wat minder sap/water in zit.)
Maak dan jouw favoriete cakebeslag. (Ik kies altijd voor 1 ei meer dan ‘gewoon’, onze Betsy en Maria zorgen voor heerlijke eitjes). Meestal doe ik er wat (zelfgemaakte) vanillesuiker bij.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de hele vruchtenbodem, en bak de cake volgens recept. Tien minuten laten afkoelen, en dan… de truc van het omdraaien van de hele taartvorm:
Plaats een groot bord op/over de hele cake, en keer in 1 beweging het geheel ondersteboven . En jawel, dan ligt die prachtige vorm met appels en pruimen bovenop de cake.
Heb je sap over, dan kun je dat binden, met wat Marmello jammaker 1 (vegetarisch), of met wat maïzena (dan ziet het er dof uit). Je kunt het eventueel nog wat zoeter maken of kruiden of met wat drank. Het is maar wat je lekker vindt.
Over de cake gieten, en je hebt een prachtige creatie!
Als je bij ons bent, mag je ‘m altijd bestellen, wij bakken ‘m graag voor je 🙂

Kippen bij B&B het huisje achter in de tuin

We hebben drie kippen: Betsy, Elsje en Maria. Ze houden alles in de gaten. Kom je logeren in het huisje achter in de tuin? Dan ben je verzekerd van wat gezellig gekakel van het kippentrio. Eigenlijk zijn onze kippen mensenfluisteraars, want je wordt er altijd blij van. Bovendien leggen ze heerlijke biologische eitjes. Betsy is de meest bruine kip die we hebben; haar eitjes zijn het donkerst. Elsje’s eieren zijn meestal wat groter dan die van haar zussen, hoe dat kan? Maria  komt vaak bij Xandra buurten: ze springt dan op de schouder als die het hok schoonmaakt. Betsy pikt soms een beetje naar Xandra’s of Harry’s schoenen, wellicht denkt ze dat die mensenpoten de wormen naar boven stampen. En zo heeft elke kip haar eigen typische gewoontes of dingetjes. Wij vinden het wel leuk. Bovendien maken we lekkere gerechten met de eitjes, zie ook het recept voor de pruimen- en appelcake. En tenslotte vinden wij dit de lekkerste eitjes van de hele omgeving.