Binnen kijken in b&b het huisje achter in de tuin

De huiskamer

Als je via een van de grote glazen schuifpuien binnenkomt krijg je een beetje een sneeuwwitje-gevoel. Klein en toch is het helemaal compleet! De bank ligt heerlijk, de stoel zit lekker, je kunt films en televisie kijken of de radio of CD-speler aanzetten. Er is internet, dus je kunt je laptop inpluggen of draadloos aansluiten. Er staan zelfs al wat boeken, en je kunt (van tevoren) vragen of wij films of boeken via de bibliotheek voor je willen ophalen. De verwarming kan zo warm als jij wilt, we stellen gewoon de temperatuur voor je in. Er is overigens ook airconditioning in dit gastenverblijf.

De keuken

De keuken van ons appartement heeft een gaskookplaat, koelkast en magnetron, pannen, servies, enzovoort. Gewoon alles wat je nodig hebt om je helemaal thuis te voelen. Wat er niet is, hebben we waarschijnlijk wel in huis. Gewoon even vragen! We zorgen dat er voldoende thee en koffie aanwezig is als je komt. Wil je liever cafeïnevrije koffie of kruidenthee? Een kwestie van doorgeven….

De slaapzolder

De ouderwetse steile maar sterke molenaarstrap voert je van de kamer naar de slaapzolder. Die is groter dan je denkt. In het voorste deel staat het luxe tweepersoonsbed met uitstekende matrassen en een vierseizoenen dekbed. We weten niet precies hoe het komt, maar vrijwel iedereen slaapt hier beter dan thuis. Uitproberen dus!

Aan de andere kant van de zolder staan twee eenpersoonsbedden. Een daarvan kan naar beneden, handig voor mensen die bijvoorbeeld (’s nachts) liever geen trap lopen. Maar als je kinderen hebt, kun je prima met z’n vieren boven slapen. Je hebt de kinderen dan in de buurt en toch houd je ook wat privé. Wij zelf vinden het huisje met vier mensen wel vol, maar in geval van nood iser nog een kampeermatras. Je kunt ook een eigen opvouwbare kinderbedje meenemen natuurlijk. Belangrijk om te weten: het luik, waarmee de zolder dicht kan, is loeisterk! Als je kinderen uit bed klimmen en daarop zouden lopen, kan er niets gebeuren. Zeker is zeker! En nog iets: als boven het grote licht wordt aangedaan, gaat er in de huiskamer beneden ook een lampje branden. Da’s handig om te weten. Vind je het koud, dan kun je ook hier de verwarming aanzetten. De dakramen zorgen voor frisse lucht.

Beneden slapen

De bank in de huiskamer is een eenpersoons bed met een pocketveren matras. Als je beneden wilt slapen, halen wij gewoon de leuning van de bank en maken er een heerlijk bedje op. Dan kun je nog TV kijken ook. Dit is niet alleen prettig voor wie liever beneden slaapt of in bed nog een film wil zien, maar ook als je met meer mensen een of twee nachtjes overblijft. Nogmaals, we raden het niet aan, maar als het echt moet slaap je met vijf mensen boven en kan er nog eentje beneden ook, da’s zes. Zoals gezegd kan een van de andere eenpersoonsbedden ook beneden staan. Een bed beneden is al vaak een uitkomst geweest voor onze gasten.

De badkamer

We bieden geen jacuzzi, geen zwembad, geen sauna. Wij hebben gekozen voor een goed verwarmde, eenvoudige maar prettige badkamer met prima douche, toilet en wastafel. Compleet met een grote stapel handdoeken. Vlak in de buurt hebben we namelijk diverse uitstekende sauna’s en wellnesscentra. Eveneens vlakbij hebben we 's zomers heerlijke buitenzwembaden, en overdekte zwembaden zijn ook niet ver weg.

De bijkeuken

De bijkeuken is tegen het huisje achter in de tuin gebouwd. Dat is handig, want je kunt niet alleen buitenom naar deze schuur, maar ook via de badkamer, heel prettig als het hard regent! Je kunt er desgewenst je eigen fiets(en) stallen. In de bijkeuken staan ook onze diepvries, wasmachine, centrifuge en droogtrommel. Die kun je in overleg gebruiken.

Naar buiten

De twee grote schuifpuien zorgen ervoor dat je vanuit de kamer vrij uitzicht hebt; de appelboom staat vlak voor je deur; ’s zomers is dat een heerlijk beschut plekje. Vanuit de huiskamer kijk je ook op de vijver, en wie weet zie je kikkers of salamanders. Het is overigens goed mogelijk dat je ’s avonds bezoek krijgt van de familie egel als je lekker buiten zit. En dat allemaal midden in het dorp! Toch nog een ouderwets plattelandsplekje…

Over buiten gesproken; afhankelijk van de omstandigheden kun je in goed overleg gebruik maken van onze bbq of wat stammetjes hout overnemen voor een behaaglijk kampvuurtje. We delen de tuin graag met onze gasten. Overdag kun je buiten zitten aan de tafel op het grasveld of in de hangmat liggen. Sinds enige tijd heb je een privé-terrasje bij het huisje, lekker besloten… Verder is er een trampoline, leuk voor kinderen én supergezond voor grote mensen. Hij staat niet altijd klaar omdat we het gras ook wat zon gunnen, maar je kunt er altijd naar vragen.

Zelfgemaakte producten

Houd je van zoet? Vraag dan eens naar onze ‘Baakse Pracht’… geen wijn dit keer, maar verrukkelijke limonadesiropen en jams, natuurlijk zelfgemaakt. Wij hebben zeer zelden griep dankzij onze vlierbessensiroop… Heb je liever versgebakken biologisch brood? ’s Avonds bestellen is ’s morgens hebben. Afhankelijk van seizoen en voorraad kun je bovendien groenten en kruiden uit onze moestuin kopen, biologisch en kersvers. Zolang de voorraad strekt, en dat geldt ook voor de verse eitjes van onze eigen kippen: Betsy en Maria.

Kortom

Het huisje achter in de tuin is uitstekend geschikt voor één of twee personen, maar je kunt er ook met een klein gezin terecht. Echt een vierseizoenenplekkie…. We nodigen je van harte uit om er gebruik van te maken en het leven in de Achterhoek te leren kennen.