Beleef vanuit Baak de hele Achterhoek

Bed en Breakfast – workshops – buitenleven en andere activiteiten

In de Achterhoek is altijd wat te beleven. Vanaf B&B het huisje achter in de tuin ben je zo in Doesburg, Vorden, Bronckhorst of Doetinchem bijvoorbeeld. In Baak zelf zorgt Xandra voor (Rebalancing) ontspanningsmassages en andullatie, kun je gezellig eten of drinken in Het Wapen van Baak (gelijk om de hoek!), zomerlunchen bij Pepe’s Grillrestaurant mee-eten met Harry en Xandra of lekker in je eigen huisje bediend worden en zelfs kun je een leuke avond met de Ofyr bij ons in de tuin bestellen. Je kunt op stap met tuinman Harry en genieten van het buitenleven. Kom beeldhouwen of kies voor een luxe auteursretraite… Het huisje achter in de tuin ligt onder meer op de route van het IJsselpad en het Trekvogelpad. Of doe even heerlijk niets….. opties genoeg!

Luxe schrijfretraite met auteurscoaching & massage

Een week lang niets anders hoeven doen dan schrijven! In alle rust, in een mooie omgeving, zonder verplichtingen… Voor veel auteurs is een schrijfretraite dé ideale manier om verder te werken aan dat manuscript – of om er eindelijk mee te starten. Het huisje achter in de tuin biedt je een luxe auteursverzorging i.s.m. Yoeke Nagel ‘aan huis’ en een diep doorwerkende (Rebalancing) ontspanningsmassage door Xandra Veltman.
Aanbod: een volle week in het complete, fijne huisje achter in de tuin met een eigen terras onder de appelboom en een zonnige tuin met vele vogels en de IJssel en de bossen om de hoek. Yoeke Nagel, (boeken)schrijfster en (eind)redacteur, komt naar je toe op de tijd die jou het beste schikt voor twee uur auteurscoaching. Samen bespreken jullie de voortgang van je schrijfwerk en eventuele blokkades rond structuur, opbouw, schrijfplezier en deadline. Xandra Veltman, (massage)therapeut Rebalancing en Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie) geeft je een verrukkelijke professionele (Rebalancing) ontspanningsmassage van anderhalf uur. Dat bevordert het schrijfgemak en schrijfgenot enorm.
Deze schrijfretraite kost slechts € 495,- incl. BTW, koffie en thee. Als je wilt kun je dit auteursarrangement uitbreiden met een heerlijk ontbijt en/of een avondmaaltijd. Heb je al een auteurstraject bij Yoeke, dan krijg je € 80,- korting. Meer info: kosten en route –. Zie ook: schrijfinformatie op Yoeke’s site; massage-informatie op Xandra’s site

 

Bed en Beeldhouwen

Om de hoek runt Anna van der Vliet het bekende Beeldhouwatelier Baak. Zij is eveneens de drijvende kracht achter ‘Beelden in Baak’. Met een eigen galerie, een beeldentuin en wisselende exposities. En met een inspirerende tuin en werkplaats om zelf te beeldhouwen. Anna organiseert vele workshops beeldhouwen in steen. In drie of vier dagen kun je een eenvoudig beeld maken – dan komen alle facetten van het maken van een stenen beeld aan de orde. Ervaring is meegenomen, maar (zeker) niet noodzakelijk. Beeldhouw arrangement:

Nieuw beeldhouw arrangement

Wil je in één dag een klein beeld maken? Dat kan op dinsdag, woensdag en zondag! Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09.30 uur ontvangst met koffie
  • 10.00 uur start workshop
  • 12.30 uur lunch bij het Wapen van Baak
  • 13.30 uur vervolg workshop
  • 17.00 uur afsluiting
  • inclusief: vooraf aan of na afloop van deze workshop een overnachting in het Huisje achter in de Tuin met onder meer een uitgebreid verwenontbijt.

Totaal: € 125,- . Zie ook: Beeldhouwatelier Baak

Achterhoekse wijn

De Achterhoekse wijnen moet je geproefd hebben! Ze zijn beslist de moeite waard en worden ook door buitenlandse wijnkenners gewaardeerd. Tussen Baak en Zutphen vind je bijvoorbeeld de Fiere Wijnakker. Daar ben je welkom voor een rondleiding en een kleine of grote wijnproeverij. Bij ons kun je een NL wijnarrangement bestellen; verblijf met ontbijt en bij aankomst een Nederlandse wijn naar keuze, plus rondleiding en wijnproeverij bij de Fiere Wijnakker.  Niet alleen lekker, na zo’n rondleiding weet je ook veel meer van de Nederlandse wijnbouw. En je kunt bijzondere souvenirs mee naar huis nemen.

Leren masseren

Zin om je kennis en kunde op te frissen, of dieper te leren ontspannen met behulp van Rebalancing technieken? Misschien alleen met z’n tweetjes, of in een kleine groep? Xandra geeft diverse soorten massageworkshops en -cursussen. Ook geeft ze les in ‘body- and mindfullness’. Mail voor meer info of bel 0575 442885

Ontspannende massage of andullatie

Al heel wat gasten hebben genoten van Xandra’s ontspannende massages. Wie dat  wil meemaken kan desgewenst een bed & body reserveren. Nieuw is dat je, na het wandelen of beeldhouwen, of na je reis hiernaartoe, ook op een bijzondere (medisch erkende!) massagematras kunt met andullatietechniek. Voor maar 15 euro ben je binnen een half uur helemaal opgekikkerd!. Meer weten over andullatie massage? Kijk hier.

Arrangement op maat…

Wil je een authentiek NL wijnarrangement, een weekend met… ? We vinden het leuk iets Bij Jou Passends uit te zoeken, vragen staat vrij! We kennen veel inspirerende mensen en plaatsen in de omgeving. Je kunt workshoppen, lezen, wandelen, fietsen, natuur, cultuur, varen, muziek, lekker (uit) eten, van kastelen of molens, luieren… we hebben volop tips en houden van koken. Bij de pagina Van alles in de regio  staan links naar korte filmpjes, dan krijg je alvast een indruk van hoe deze omgeving er uitziet. Staat er iets anders op je verlanglijstje of wil je zelf iets leuks organiseren voor een kleine groep? Neem dan even contact op per mail of bel 0575 442885 Wellicht tot ziens…

Hartelijke groet
Harry en Xandra