de seizoenen

Vooruitblik

Elk seizoen heeft z’n eigen charme, zeker in Bronkhorst met z’n verschillende landschappen, de IJssel, het Pieterpad, het Trekvogelpad en andere wandel- en fietspaden. En met alle bijpassende activiteiten. Kijk alvast voor een korte impressie van de omgeving: Steenderen en BronckhorstVorden; Laag-Keppel en Hoog-KeppelHengelo (Gld)Hummelo of Zelhem. Allemaal ‘om de hoek!’ Zie ook vvvbronckhorst.nl. Of kijk wat verder. Het huisje achter in de tuin is een mooie uitvalsplek voor Doesburg, Doetinchem en Zutphen. Ook in Arnhem ben je in een half uur.

Lente

Lente. Dit schreef Flora, een vriendin van ons:
De lentezon stroomt langs me heen / omvat mij als een zijden jas.
Dit licht doet elk verdriet verbleken / als zwartgeld witgewassen door de zon.
Bellen vol blijheid knappen open / strooien pakjes puur geluk / die als omgekeerde druppels / met moeiteloos gemak omhoog / de zwaartekracht trotseren.
Mijn hart stijgt mee en breidt zich uit / totdat het oplost in het niets / en deel wordt van de zon.

Zomer

Nog geen zomer was hetzelfde in de 25 jaar dat wij hier wonen in Baak. Heet, nat, droog, zonnig, koel, en hier achter in de tuin altijd rijk aan bloemen, vogels, kruiden, soms een vuurtje, vaak met zelfgemaakte limonade, bier uit Rha of een Achterhoekse wijn. Luieren in de hangmat of natuurlijk de omgeving verkennen en terrasjes pakken.

Herfst

In de achtertuin, precies achter het huisje, popt in de herfst meestal een dorp aan kabouterhuisjes op in de vorm van paddenstoelen. Soms wandelt een egel voorbij… Maar maak vooral een ommetje door het Baakse Hertenbos, meestal spot je er wel eekhoorns. Een warming up voor de prachtige kleuren van de bossen in deze omgeving. Of het pinetarium bij Vorden, of een fietstocht langs de IJssel., of… of… wij hebben kaarten en activiteitentips voor wie wil.

Winter

Hoe killer buiten, des te behaaglijker het huisje. Hoe guurder het weer, des te lekkerder is het bijkomen in een van de vele cafeetjes of restaurants hier direct in de omgeving van Baak. Hoe donkerder de dagen, des te fijner zo’n uniek eigen plekje, waar je je helemaal thuis kunt voelen. De winter kan zo prachtig zijn, van buiten en van binnen!

MEER WETEN?

We staan open voor elk verzoek en horen graag hoe we je verder kunnen helpen.

Scroll naar boven